Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Навіть велике сонце крізь маленьку дірочку виглядає маленьким

Стихійний грудень-2012 в Україні


12 Грудня 2012 p.

Цьогорічна зима розпочалася виходом на територію України активного циклону з південного заходу Європи, з районів Балкан.
Спочатку з’ясуємо, що таке південний циклон?

Південний циклон – це потужний вихор із низьким атмосферним тиском у центрі та рухом повітряних мас проти годинникової стрілки у північній півкулі. Він приходить на територію Європи з районів Середземного моря, Балкан, Чорного і Каспійського морів. Південний циклон має яскраво виражену температурну асиметрію: взимку з ним пов'язані снігопади й заметілі, влітку - потужні дощі, зливи та грози. У Середній Європі південні циклони іноді спричиняють навіть повені.

І ось такий циклон прийшов в Україну на початку зими, а саме, 3 грудня. Спробуємо пригадати картину цих нещодавніх днів.
Протягом 3 грудня та у ніч на 4 грудня внаслідок несприятливих погодних умов (сильні пориви вітру, мокрий сніг з дощем) та через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 302 населених пунктів у 14 областях, повідомляла прес-служба МНС.

Зокрема у Херсонській області без світла залишилися 86 населених пунктів, у Київській – 43, Дніпропетровській – 33, Полтавській – 30, Одеській – 29, Запорізькій – 25, Чернігівській – 12, Вінницькій – 11, Миколаївській – 8, Житомирській – 6, Луганській – 6 , Кіровоградській – 5, Черкаській –4, Волинській – 4.

Перший снігопад виявився катастрофічним для столичного руху: дороги замело протягом декількох годин, на довгі відстані простягнулися затори.
Погіршення погодних умов у Києві призвело до того, що тротуари і проїжджа частина вкрилися товстим шаром льоду.
Негода відступила на кілька днів і ось вже новий циклон із атмосферними фронтами знову відвідав Україну.

Як правило, південні циклони «ходять» серіями і тому вихід чергового ми, синоптики, вже очікували. Але, на жаль, комунальники виявилися просто не в змозі протистояти аж такій потужності наслідків атмосферного утворення.

Усього за дві 2 доби — 10 та 11 грудня — у Києві випало 43 мм опадів, що перевищило рекордні показники, зафіксовані в 1930 році — 41 мм,
У зв'язку зі снігопадом також спостерігалося налипання снігу на деревах та дротах, показники досягли 68 мм. Це - абсолютний рекорд за весь період гідрометеорологічних спостережень, які ведуться з 1881 року.

Всього ж за 4 дні — 3, 4, 10 і 11 грудня — в українській столиці випало 97 мм опадів, що склало 2 місячні норми, а рекордна ожеледь, з 1881 року – найсильніша.
Як повідомили у Департаменті преси та зв’язків із ЗМІ Міністерства оборони, зокрема, до ліквідації наслідків негоди залучено понад 1500 військовослужбовців столичного гарнізону, а також близько 20 одиниць військової техніки, в тому числі полкові землерийні машини ПЗМ-2. Створено групу із взаємодії органів військового управління з Київською міською державною адміністрацією. Особовий склад Збройних сил України приступив до ліквідації наслідків негоди у багатьох містах України.

У Києві упродовж дня 11 грудня по медичну допомогу через складну ситуацію на дорогах у зв’язку зі снігопадом звернулися 245 осіб. Таку інформацію озвучили на засіданні штабу з надзвичайних ситуацій Київської адміністрації. Впродовж 11 грудня зафіксовано звернення людей у зв'язку з падінням бурульок, гілок дерев, унаслідок чого постраждали 11 людей, шістьох із них госпіталізували.

Складні погодні умови в Україні початку грудня 2012 року викликані класичною зимовою причиною - виходом серії циклонів із південних районів Європи. І цю ситуацію синоптики передбачили. Але поєднання таких небезпечних метеорологічних явищ, як сильні опади, сильне налипання мокрого снігу, сильна ожеледь, штормовий вітер та ожеледиця на дорогах стало справжнім випробовуванням для комунальних служб.

Тому надзвичайно важливо вдосконалювати метеорологічну службу України та зміцнювати співпрацю синоптиків, дорожників, комунальників та місцевої влади. Адже від такого взаєморозуміння залежить наша з вами безпека.

Наталка Діденко 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1699
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців